WPdesk
WPdesk is een bureau dat eigenlijk nooit de bedoeling was

 

Toen we begonnen (anno 2003 zo ongeveer – toen je Snake speelde op je Nokia en MSN’de tot je scheel zag) bouwden we websites, zette SEA en SEO trajecten op poten en bedachten online marketingcampagnes. Voor kleinere klanten en hele grote.

Die grotere klanten hebben de middelen en de mensen om hun zaakjes te regelen. Hun sites zijn goed beschermd en als er toch iets misgaat hebben ze in ‘no time’ een backup van hun website draaien.

Dat geldt niet voor de kleinere klanten. Als je wat kleiner bent en dagelijks hartstikke druk met klanten en klussen, dan schiet dat WordPress onderhoud er wel eens bij in. En dan zul je altijd zien; heb je net een campagne lopen, gaat je website onderuit omdat je geen tijd had voor onderhoud.

Dus deden wij dat onderhoud maar voor ze. Wij zijn namelijk de beroerdste niet.

Eerst deden we dat preventieve onderhoud voor een handvol klanten maar voor we het wisten (lang verhaal kort) leek het wel alsof we niets anders deden dan databases optimaliseren en plugins updaten.

Daar hebben we toen maar een vak van gemaakt.

En zo ontstond anno in 2015 WPdesk.

Inmiddels onderhouden we ook WordPress websites die we niet zelf hebben gebouwd en die niet op onze server draaien.

Dat doen we goed. Er is nog nooit een websites die wij in onderhoud hebben onderuit gegaan. Dat is niet alleen onze verdienste, maar het is wel een leuk statistiekje dat we trots en met een enorme grijns toch even onder je aandacht wilden brengen 🙂

Halverwege 2016 formuleerden we een nieuwe missie: backups voor iedereen met een WordPress website.

Een backup is een ‘lifesaver’. Een reddingsboei. Als je website koppie-onder gaat en je hebt geen backup, dan heb je een acuut probleem.

Maar heb je wel een backup achter de hand, dan hebben we je bij wijze van spreken sneller online dan (potentiële) klanten je zullen missen.

Dat scheelt nogal. Het scheelt bijvoorbeeld dat je host je domein blokkeert. Of dat Google je website achter een enorm bloedrood waarschuwingsscherm wegmoffeld. Of dat je de hamer in het spaarvarken kunt zetten omdat je moet investeren in een nieuwe website.

We vinden dat iedereen die zijn website serieus neemt dat goed geregeld moet hebben. Daarom is er het WordPress Backup Abonnement. Dat is gratis. Zelfs de startkosten (€19) brengen we niet in rekening. Voorlopig niet althans. Hoe lang we dat laatste kunnen volhouden, weten we eerlijk gezegd zelf ook niet.

Waarom we dat abonnement gratis ‘weggeven’?

Ten eerste, zoals we al zeiden, omdat we oprecht vinden dat iedereen met een WordPress website altijd een backup-bestand achter de hand moet hebben. Bewaard op een beveiligde, externe server. Want als je server crasht, crashen ook de backups die je daar bewaart.

En niet één backup, maar meerdere. Omdat de meest recente misschien niet schoon is.

Dat iedereen wat ons betreft zo’n gratis WordPress Backup Abonnement afsluit, is trouwens niet omdat er iets mis is met WordPress. In tegendeel zelfs. Maar ‘shit happens’ nu eenmaal. En of je nou een grote of een kleine website hebt, jij loopt net zoveel risico als ieder ander. Klik als wil je weten waarom je WordPress website wordt gehackt en door wie?

Dat we het WordPress Backup Abonnement gratis (kunnen) aanbieden, komt omdat de software die we daarvoor gebruiken goedkoper, sneller en beter is geworden. Die kostenreductie zouden we kunnen gebruiken om onze marge te verhogen. Maar die noodzaak ontbreekt, omdat het backup abonnement onderdeel is van een groter geheel.

[box3]Om misverstanden te voorkomen: een WordPress Backup Abonnement voorkomt uiteraard niet dat je site gehackt wordt of om wat voor reden dan ook onderuit gaat. Het is de reddingsboei waarvan je hoopt dat je ‘m nooit nodig hebt.[/box3]

Omdat voorkomen beter is dan genezen, bieden we naast het WordPress Backup Abonnement een WordPress Onderhoudscontract aan. Dat staat voor 24/7 preventief onderhoud. Inclusief updates, optimalisatie, uptime monitoring en nog veel meer. En backups uiteraard. Dat onderhoudscontract is niet gratis. Het kost je €10 per maand.

Als je je website serieus neemt…

Als je je website serieus neemt, is het verstandig om zo’n onderhoudscontract af te sluiten. Het is niet alleen de best denkbare verzekering tegen hacks en al die andere ‘shit’ die nu eenmaal ‘happens’. Het zorgt er ook voor dat je website snel, up-to-date en flexibel blijft.

De volgende stap in het verankeren van je WordPress website is er voor webmasters die merken dat hun server tekort schiet. We bieden uitgebalanceerde, vlotte, solide, veilige WordPress hosting voor een vriendelijke prijs.

De volgende stap is in de maak: een security-abonnement waarmee je je website dichttimmert. Een abonnement waarmee je de kans dat er ooit nog ‘shit happens’ tot het absolute minimum beperkt. Nou ja, wat betreft je website tenminste…

[box3]In al het rumoer rond WordPress onderhoud en het gratis WordPress Backup Abonnement, wordt nog wel eens vergeten, dat we nog steeds doen waar we vroeger ook al goed in waren: WordPress websites bouwen, online campagnes bedenken, AdWords accounts beheren en ga zo maar door. Zijn we nog steeds hartstikke goed – al zeggen we het zelf…[/box3]

Aangenaam…

Afijn, je weet nu iets beter wie we zijn, wat we doen en dat we een missie hebben: iedereen met een WordPress website minimaal een backup, maar liever een goed, doordacht preventief onderhoudscontract.

Als je meer wilt weten, neem dan vooral contact met ons op!

Top
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.