WPdesk
De vraag is niet of shit happens maar of je er op bent voorbereid. Is er een backup als je website onderuit gaat? Een actuele, schone backup? Weet je waar? En hoe je die kunt ‘terugzetten’?
Daarom is er het gratis WordPress Backup Abonnement

 

…en dit is waar je op mag rekenen:

 

[box5]

1 Actuele backups

We draaien professionele backups van je website. Inclusief alle tabellen van de MySQL database. Als er iets misgaat, kun je dus altijd terug naar de meest actuele situatie.[/box5]

[box5]

2 Terug in de tijd

We bewaren backups minimaal 30 dagen. Waarom zo lang? Omdat je problemen vaak niet meteen merkt. Dus moet je terug in de tijd kunnen voor een schone backup.[/box5]

[box5]

3 Externe opslag

Als de server onbereikbaar is, heb je niets aan de backups die daar zijn opgeslagen. Daarom bewaren we backups op goed beveiligde, externe locaties.[/box5]

Waarom je het nodig hebt
Niet omdat WordPress onveilig is, maar omdat Shit nu eenmaal Happens. Een hack of een crash kan het einde van je website betekenen. Tenzij je een backup achter de hand hebt.

[box2]

“Maar wacht ’s even…”
“Mijn host maakt toch backups…!?”
Je host maakt ongetwijfeld backups. Maar voor zichzelf en meestal niet voor jou. Aan die backups heb je niets. Dat is overigens niet eens zo erg. Want als bijvoorbeeld je server crasht, kun je ook niet bij je backups…

[/box2]

Waarom het gratis is

Er gaan per dag zo’n 30.000 websites onderuit. Daarom vinden we dat iedereen een backup moet hebben. Dat vonden we altijd al maar sinds kort regelen we dat gratis omdat…

* de software goedkoper is geworden
* de software slimmer is geworden (waardoor we sneller en goedkoper kunnen werken)
* omdat de opslag van de backup-bestanden goedkoper is geworden

En natuurlijk ook omdat (eerlijk = eerlijk) we hopen dat je ons nu zo aardig gaat vinden dat je aan ons denkt als er aan je website gesleuteld moet worden. Of als er een nieuwe gebouwd moet worden. Daar zijn we namelijk retegoed in 🙂

[box6]

Overtuigd?

Regel dan vandaag je Gratis Backup Abonnement

Backup mijn website >

(of lees hieronder verder…)

[/box6]
[box3]

Je hebt 2 soorten mensen:
De een begint morgen met
het maken van backups.
De ander vandaag.

Vergelijk je website met een gloeilamp. Die gaat zo maar stuk. Zonder waarschuwing en altijd op het moment dat het slecht uitkomt. Daarom ligt er een reservelamp in de keukenla.

Met je website is het net zo. Van het ene op het andere moment wordt je site gehackt en of crasht de server. Altijd op het moment dat het slecht uitkomt. Daarom is een actuele backup van je website (bewaard op een veilige plek!) net zo logisch als een reservelamp in de keukenla.

Daarom moet je vandaag regelen dat er vanaf morgen altijd een backup is.[/box3]

Elke maand plaatst Google op ongeveer 50 miljoen (!) websites een waarschuwing omdat ze gehackt zijn.

Je las het goed: 50 miljoen websites per maand worden door Google ge-oorlabeld als onveilig. Wij hebben ze niet geteld, maar een gerenommeerd online security expert deed dat wel.

Als je er op tijd bij bent, kun je je gehackte website laten scannen en reinigen. Meestal tenminste.

Als je er niet op tijd bij bent, valt er met een beetje pech niets meer te redden. Dan kun je een nieuwe website laten bouwen.

Of je nu op tijd bent of tr laat: in beide gevallen is een backup je redding

Als je een backup hebt, heb je nooit een probleem. Dat geldt niet alleen als je gehackt bent trouwens. Een schone, actuele backup is ook je redding als je server ‘gewoon’ crasht, als een update ontspoort, als je host failliet gaat, als ‘dat handige neefje’ toch niet zo handig bleek te zijn en noem maar op.

[box6]

WordPress is stabiel en robuust. Maar dat is geen geruststelling

WordPress is robuust en betrouwbaar. Maar toch gaan er elke dag duizenden websites onderuit. Dat ligt bijna nooit (alleen) aan WP maar vaak aan externe factoren. Die heb je niet onder controle. Je kunt je er wél tegen beschermen.

Je moet er niet aan denken dat alles plat gaat? Juist wel!

Als Google in één maand 10 miljoen WordPress websites aanmerkt als gehackt, dan kun je niet doen alsof het probleem niet bestaat. Je moet er dus wél over denken. Of liever nog: er wat aan doen. Zorg voor een actuele backups!

[/box6]

Kleine lettertjes en verborgen voorwaarden? Die zijn er niet.
Dit is wat we doen en waar je op mag rekenen
We maken elke 2 weken een volledige backup van je website. Dus inclusief de database en alle bestanden.
Veilige, externe opslag
Die backupbestanden schrijven we weg op een externe, beveiligde server. Je hebt namelijk niets aan backupbestanden die op je gecrashte server staan.
We kunnen terug in de tijd
We bewaren minimaal 3 backups. Dat is circa 6 weken historie. Dat is belangrijk. Soms merk je pas na een paar dagen of weken dat er iets mis is met je website. Dan heb je niets aan een backup van gisteren of vorige week. Dan moet je verder terugkunnen in de tijd.
“En dat doen jullie gratis want…?”
Omdat we vinden dat iedereen altijd een backup van zijn WordPress website achter de hand moet hebben. We maken te vaak mee dat (grote én kleine) ondernemers tegen forse kosten oplopen en wkeken offline zijn terwijl een simpele backup héél veel ellende (en kosten) had kunnen besparen.

[box6]

Daarom is het WPdesk Backup Abonnement gratis sinds oktober 2016. Tot die tijd kostte het €60 per jaar. Voorlopig vragen we zelfs geen startkosten (€19). Of en hoe lang we dat kunnen volhouden, weten we eerlijk gezegd niet.

[/box6]

En als mijn site onderuit gaat…?
Als je website wordt gehackt of op een andere manier onherstelbaar beschadigd raakt, dan installeren we een backup van je website. Je bent dus snel weer zichtbaar en vindbaar. Aan zo’n restore zijn koste verbonden. De eerste (per 12 maanden) kost je €49. Elke volgende restore binnen 12 maanden €100. Nog altijd een schijntje in vergelijking met een nieuwe website en wekenlang onvindbaar zijn voor klanten en potentiële klanten…
Wat we garanderen…
We garanderen dat we gedisciplineerd en volgens schema elke twee weken een backup draaien, dat we die opslaan op goed beveiligde ‘remote’ servers en dat we minimaal 4 weken maar meestal zo’n 6 weken historie bewaren. We garanderen dat je altijd toegang hebt tot de backup files van je website (via wp-admin) en dat we alles in het werk zullen stellen om (in overleg) een backup van je website te installeren als daar aanleiding toe is.
Wat we niet garanderen
Wat we niet garanderen is dat je website door het afsluiten van een Backup Abonnement beveiligd is tegen hack(er)s, niet goed functionerende servers/software, onkunde, domme pech of andere omstandigheden die je site onderuit kunnen halen. We garanderen ook nadrukkelijk niet dat we een restore van een backupbestand kunnen uitvoeren. In uitzonderlijke gevallen is er geen schone backup voorhanden, werkt de restore niet goed door de server configuratie of zijn er andere oorzaken die een adequate restore onmogelijk maken.
Ook goed om te weten
We weigeren soms websites. Bijvoorbeeld omdat de betreffende site wat ons betreft niet snel genoeg gehackt kan worden (racisme, haat, kinderporno etc). Daarnaast kan een teveel achterstallig onderhoud of een ‘gammele server’ reden zijn om eerst even om de tafel te gaan.

[box6]

Nu wel overtuigd?

Regel dan vandaag je Gratis Backup Abonnement

Backup mijn website >
[/box6]

Top
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.
Stel je voor: je website gaat
onderuit en je
hebt géén backup...
Shit happens. Daarom is er het GRATIS WordPress Backup Abonnement. Professionele backups waarmee je beschermd bent tegen cybertuig, rammelende servers, domme pech en zelfs tegen klungelige webmasters.

Regel het vóórdat de bliksem inslaat. Vandaag dus.